Kookworkshops
Activiteiten
-
KOKEN - Scandinavische Keuken
De keuken uit het noorden van Europa is absoluut de moeite waard om te ontdekken. Dichtbij en toch iets te veraf, iets te weinig over geweten. In deze workshop gaan we daar verandering in brengen en komen Kopenhagen, Stockholm en Oslo een stukje dichterbij. Scandinavië gaat voor puur natuur, lokale ingrediënten en veel omega 6. We werken met verschillende soorten vis, zoals zalm, makreel, heilbot en met vergeten groenten op tunnbröd of smörrebröd. En die Zweedse balletjes… misschien wordt het tijd om die zelf eens op tafel te zetten. Smaklig måltid!Den Busselmaandag 10 maart -
KOKEN - Koreaanse Keuken
Dit seizoen sluiten we af met de supergezonde Koreaanse keuken. Het natuurlijke element van deze keuken is balans in smaak en voedingsstoffen. Met veel groenten, zeewier en tofoe en weinig calorieën. Deze keuken refereert wat naar de Japanse, maar is wat uitdagender en pittiger. Ook deze recepten staan voor een typische foodsharing maaltijd, een kom stomende rijst met heel wat banchan oftewel bijgerechtjes. We gaan voor iets rauw, iets gekookt, iets gefermenteerd, iets gebakken, iets gestoomd…werk aan de winkel dus!Den Busselmaandag 28 april